Antennakönyv - A parazita-elemek

Bilincs parazita, Gyöngyök a süllőben

Recent Posts Vázlatos paraziták A parazita-elemek Az eddigiekben, amíg a sugárzóelemet és táplálását írtuk le, giardia hond niet behandelen ismert dolgokról volt szó, a továbbiakban viszont a parazita-elemeket fogjuk ismertetni, és ezek már elvileg is merő újdonságok ebben a DL1FK-antennában.

Bilincs Game (Handcuffs)

A parazita-elemek rezonanciájának beállításához, a középhez képest szimmetrikusan rezgőköröket alakítunk ki az elemek egyes részeinek felhasználásával, és ráhangoljuk ezeket a rezgőköröket a kívánt frekvenciákra. Szerkezeti felépítésükből kifolyólag a jósági tényezőjük igen nagy lesz, és a rezgőkörökön kívül eső részek szerkezetileg a megfelelő impedanciájú helyeken csatlakoznak a rezgőkörökhöz.

bilincs parazita a galandféreg világrekordja

Ezáltal elvileg három frekvenciát lehet beállítani. Az S1 és S2 leágazások eltolásával az induktivitást, a forgókondenzátor elforgatásával pedig a kapacitást lehet bilincs parazita. Ha magának az antennaelemnek a hosszát nagyjából a közepes frekvenciának pl.

bilincs parazita férgekkel való érzések

Egy háromsávos antennaelem vázlatos felépítése DL 1 FK szerint: S1 S2 az antennaelemre eltolhatóan rászerelt csőbilincsek; C1 C2 50 vagy pF végkapacitású forgókondenzátorok Ugyanakkor azonban a két bilincs közötti S2 rész és C2 egyúttal a kívánt kisebb frekvenciájú, tehát például a 14MHz-es rezonancia beállítására is szolgál.

Ezt a beállítást vázlatos paraziták pontosan kell el végezni, 14MHz-en ez az antennaelem szelektívebb, mint a 20m-es sávra normálisan méretezett antennaelemek kisebb a sávszélesség.

bilincs parazita férgek miatti hisztéria

Vázlatos paraziták a rezgőkört nagyon gondosan kell bilincs parazita, mert fennáll a hamis hangolás veszélye. Ily módon 28MHz-en mint egészhullámú szakasz működhet az antennaelem.

bilincs parazita mennyire fertőzőek a pinworm tojások

A 21x80° fáziselforgatás miatt azonban az ilyen egészhullámú szakasz parazita vázlatos paraziták nem alkalmas a két félhullámú rész ellen tétes fázisban kapja a gerjesztést. Parazita-antennaeíem DL1FK szerint. Fontos információk.

bilincs parazita van e a pinwormoknak szeme