Drótféreg van az édesburgonyában

Drotféreg irtasa

József kérdése: Édesburgonya termelőként nagy kárt okoznak a drótférgek, hogyan tudok védekezni ellenük? Aki válaszol: Tóth János kertészmérnök, okleveles növényorvos, szaktanácsadó Az édesburgonya azon kultúrnövényeink közé tartozik, melynek a földalatti részeit fogyasztjuk. Ebből adódóan a talajban károsító kórokozóinak, kártevőinek köre nagymértékben megegyezik a burgonya, sárgarépa, petrezselyem, retek stb. Az édesburgonya batáta leggyakoribb talajlakó kártevői a pattanóbogarak Elateridae lárvái 1. Ezen kívül komoly problémát okozhatnak a lótetvek Gryllotalpidae és a fonálférgek Meloidogyne is.

Védekezzünk a talajban élő lárvák ellen Drotfereg irtasa Az ágyi poloska kiirtható házilag? Az ágyi poloska kiirtható házilag?

A krumplibogár és lárvájának legyőzése S02E34

Ebből adódóan a talajban károsító kórokozóinak, kártevőinek köre nagymértékben megegyezik a burgonya, sárgarépa, petrezselyem, retek stb. Az drotfereg irtasa batáta leggyakoribb talajlakó kártevői a pattanóbogarak Elateridae lárvái 1. Ezen kívül komoly problémát okozhatnak a lótetvek Gryllotalpidae és a fonálférgek Meloidogyne is.

  • Policisztás petefészek paraziták
  • Európa-szerte felszaporodtak a drótférgek – hogyan állítsuk meg őke - rugbyszeged.hu
  • Drótféreg van az édesburgonyában - Agrofórum Online
  • Talajban élő rémek: drótféreg és lótücsök | Hobbikert Magazin
  • Gyógyszerek férgek megelőzésére és kezelésére
  • This is the first tab Csávázás nélkül is van védelem!
  • Drotfereg irtasa. Gazdasági veszélyt jelentő talajlakó kártevők
  • Védekezzünk a talajban élő lárvák ellen | Bálint gazda kertről, növényekről, Drotféreg irtasa

A fent említett kártevők hasonló életmóddal rendelkeznek, a telet lárva alakban töltik. A hagyományos talajfertőtlenítő készítmények folyamatos kivonásával az ellenük való védekezés egyre nehézkesebb, különösen olyan kiskultúrák esetében, mint az édesburgonya, amiben egyébként jelenleg nincs lehetőség engedélyezett kémiai talajfertőtlenítő szerek alkalmazására, ezért a talajlakó kártevők elleni védekezés a batáta esetében különösen összetett kérdés, komplex termesztéstechnológia elemek alkalmazásával oldható csak meg.

orrcsepp paraziták elecampane condyloma

Némely esztendőben a drótféreg sok mérget, de még több kárt okoz a kertésznek, különösen a konyhakertészetben, a hol különös előszeretettel a salátát és burgonyát pusztítja. Kémiai készítmények híján csupán a talajlakó kártevők gyérítéséről beszélhetünk, melynek első lehetősége az elővetemény kiválasztásánál kezdődik.

Talajban élő rémek: drótféreg és lótücsök

Felhívnám a figyelmet, hogy az idei év végén kivezetésre kerülnek a neonikotinoid hatóanyagok, melyek kiválóan gyérítették drotfereg irtasa szóban forgó kártevőket. Mivel az általánosan alkalmazott zöldtrágyanövények drotféreg irtasa peterakó helyei a fent említett pattanóbogaraknak, vetési bagolylepkéknek, ezért drotfereg irtasa ezen növények vetését és inkább tartsuk feketén a tarlókat. Biológiai módszerekkel azonban eredményesen gyéríthetjük drotfereg irtasa talajlakó kártevők számát, csökkentve ezzel a kártételt.

Erre a célra a Boevaria bassiana és Arthrobotrys oligospora hiperparazita gombákat tartalmazó készítmények alkalmazhatók.

Hogyan védekezhetünk a drótféreg ellen? Drotféreg ellen bio Pinterest Google Nyomtatás Tavaszi ásás során számos nagyméretű lárvát figyelhetünk meg az ásóval felfordított talajban. Leggyakrabban a pattanó bogarak lárvái, az úgynevezett drótférgek, valamint a cserebogarak lárvái a pajorok élnek és károsítanak a kerti növények talajaiban.

A drótféreg látványa mindenkit elrettent, a lótetűt pedig csaliként csak a horgászok látják szívesen. Mindkét kártevő a talajban drotféreg irtasa, válogatás nélkül lakomáznak növényeink gyökereiből.

  1. Drotfereg irtasa, Egy alattomos kártevő: a drótféreg | rugbyszeged.hu
  2. Hogyan védekezhetünk a drótféreg ellen?

Hogyan szüntethetjük meg a dézsmálást? Drótféreg A drótférgek — a pattanó bogarak Agriotes spp. Erős rágó szájszervükkel a talajban található növényi részeket gyökereket, gumókat fogyasztják szinte válogatás nélkül.

a férgek jó gyógyszer paraziták a testkezelő gyógyszerekben

A kultúrnövényünk ültetése előtt héttel még végezhetünk kémiai úton totális talajfertőtlenítést, melyre a dazomet hatóanyagú készítmény az engedélyezett.

Ez a módszer kifejezetten drága, de a talajlakó kártevőkön kívül a talajlakó tojás féreg a köpetben és a talajban található gyommagvak ellen is eredményesen tudunk védekezni.

A drótféreg látványa mindenkit elrettent, a lótetűt pedig csaliként csak a horgászok látják szívesen. Mindkét kártevő a talajban pusztít, válogatás nélkül lakomáznak növényeink gyökereiből. Hogyan szüntethetjük meg a dézsmálást? Drótféreg A drótférgek — a pattanó bogarak Agriotes spp. Erős rágó szájszervükkel a talajban található növényi részeket gyökereket, gumókat fogyasztják szinte válogatás nélkül.

Ha gondban van a hatóanyag nevekkel, az alábbi cikkben hatékony segítséget kaphat a megfelelő készítmény megtalálásához:. Lásd még.

melyik gyógyszer hatékonyabb a férgeknél férgek orra