Férgek göndörödnek.

Férgek göndörödnek. Afrikai ibolya betegségek. A levelek foltosak, lógnak és göndörödnek

Fortune's Euonymus - fajták, termesztés, vágás Az afrikai ibolya betegségek gyakran okozzák a kudarcot ennek a növénynek a termesztésében. Néhány betegségtünet, például az afrikai ibolya lógó és göndör leveleikönnyen kiküszöbölhető gondozási hibák következményei lehetnek.

Másrészt az ibolya levelein lévő foltok már jelezhetik az azonnali kontrollt igénylő gombabetegség támadását. Itt vannak az afrikai ibolya legveszélyesebb betegségei és kártevői, valamint hatékony módszerek a leküzdésükre.

a legolcsóbb parazitatabletták

Afrikai ibolya betegségek Foltok az afrikai ibolya levelein Amikor vizes barna foltok jelennek meg az afrikai ibolya alsó leveleinés a virágszirmok vizenyőssé válnak, majd megbarnulnak és lehullanak, szürke penész lehet. Az afrikai ibolya e betegségének a bűne a Botrytis cinerea gomba. A szürke penész ott nő, ahol magas a páratartalom, alacsony a légcsere és a rossz megvilágítás.

Szürke, poros bevonat jelenik meg a foltok felületén. A Botrytis cinerea gomba különösen a túltermékenyített növényeket támadja meg. Különösen veszélyes télen és felhős napokon. Az afrikai ibolya a pinworm tojások enterobiasisának férgek göndörödnek betegségének leküzdésében a legfontosabb a megelőzés, vagyis az öntözés során kerülni kell az ibolya leveleinek és virágainak áztatását.

A csigák által közvetített paraziták. Hívatlan vendégek: A legrosszabb 7 parazita féreg

Télen abba kell hagynia az ibolya megtermékenyítését. Permetezés után helyezze az edényt az ibolyával egy szellős helyre, hogy a növény alaposan megszáradjon. Szürke penész - tünetek, természetes kontroll, permetezés A szürke penész az egyik leggyakoribb gombás betegség a növényekben.

fogyás és méregtelenítés kiegészítők

A kertben a szürke penész nagyon gyorsan terjed. Ezért érdemes tudni, hogyan lehet leküzdeni a szürke penészt és mit kell tenni, amikor növényeinken a szürke penész első tüneteit tapasztaljuk.

Ismerje meg a növénybetegség megelőzésének legjobb természetes módszereit, és derítse ki, hogy a szürke penész ellen melyik permetezés a leghatékonyabb.

Ha az ibolya leveleit szabálytalan, fekete-barna, enyhén vizes foltok borítják, belülről kiszáradnak, és e foltok körül világosabb határ jelenik meg, akkor ez a corinosporosis - a Drechslera cassiicola által okozott afrikai ibolya gombabetegség. Amikor észrevesszük a corinosporosis tüneteit, eltávolítjuk és megsemmisítjük az összes megbetegedett ibolyalevelet.

képernyővédők paraziták

Az ibolya levelek felületén szabálytalan, halványsárga foltok csíkok, körök keletkeznekkezdetben vizesek, majd a helyükön elhalt szövetek úgynevezett pergamenfoltok maradnak. Ez az ibolya levelek vízzel történő áztatásának eredménye pl. Öntözés közben.

korbféreg ki ez

Javasoljuk, hogy az ibolyát ne öntsük felülről, hanem a szifon módszert alkalmazzuk a levelek áztatásának elkerülése érdekében. Ez abból áll, hogy az edényt az ibolyával vízzel töltött edénybe teszik.

A növényt körülbelül percig hagyjuk az edényben.

Ez idő alatt a növény felveszi a szükséges vízmennyiséget. Ezután az edényt olyan helyre tesszük, ahol könnyen ki tudja üríteni a felesleges vizet. Az afrikai ibolya öntözéséhez ° C-kal magasabb vizet használjon, mint a szobahőmérséklet.

A napon növekvő afrikai ibolyákat az férgek göndörödnek előtt egy órával árnyékban kell elhelyezni.

Hogyan hatnak a férgek az emberi testre?

Állandó hely, csak akkor helyezhetők félre, ha vízcseppek eltűnnek a levelek felületéről. Az afrikai ibolya férgek göndörödnek lefelé görbülnek Az ibolyaszínű hervadás, a száralap rothadásával, férgek göndörödnek és virágszárakkal kombinálva, a Phytophtora nicotianae férgek göndörödnek okozza, amely a fitoftorózis nevű betegséget okozza.

A paraziták hatékony eltávolítása a testben Tabletták férgek eltávolításához a testből - Természetes kiegészítők méregtelenítés a máj A paraziták eltávolítása a testből kábítószerekkel Tabletták férgek menstruáció alatt Hatékony módszer a paraziták eltávolítására a testből Advocate fereghajto Gyógyszer férgek eltávolítására a testből, Belső élősködők: férgek Széles hatástartamú férgek eltávolítása. Kakukkfu a férgektől A paraziták eltávolítása otthon, Hatékony módszer a paraziták eltávolítására a testből A férgek hatékony eltávolítása a testből. A paraziták hatékony eltávolítása a testben - Filum nemathelminthes ppt Paraziták jelei az emberi test diagnózisában Plakk a nyelven okozza férgek göndörödnek rossz leheletet Láthatatlan földrajzi paraziták Parazitak eltavolitasa a szervezetbol - Belfereg szekletben Hatékony módszer a paraziták eltávolítására a testből Advocate fereghajto A paraziták eltávolítása a testből. Hatékony antihelmintikum egyszer használatos emberek számára Bélféreg - Így szabaduljunk tőle! A viszketés és cellux segít felállítani a a férgek hatékony eltávolítása a testből A világon a férgek okozzák a 10 leggyakoribb fertőzésfajtát, a WHO becslései szerint évente ember halálát okozzák.

A fitoftóra ° C hőmérsékleten, magas levegő és szubsztrát páratartalom mellett fejlődik ki. Különösen gyakran támadja meg a magas tőzegtartalmú talajban termesztett növényeket. Az afrikai ibolya ezen betegségét nagyon nehéz leküzdeni.

Férgek göndörödnek.

Használhatunk Biosept Active-ot vagy Bioczos-t is 10 ml átmérőjű edényenként 50 ml folyadék adagban. Amikor az ibolya levelek lógnak a fazékból, puhák és göndörödnek, a túlöntözés következtében gyökérrothadás tünete lehet. Ennek elkerülése érdekében hetente kétszer öntözzük az ibolyát a szifon módszerrel. Az ibolyát a betegség tüneteivel új talajra és új edénybe ültetjük.

Vicces síró paradicsom │ Síró paradicsom dal \u0026 Paradicsom videók

Előtte eltávolítjuk a gyökerek korhadt részeit és a leghervadtabb leveleket. Amikor az afrikai ibolya levelei lefelé görbülnek, és felületükön nem látszanak kártevői tünetek, ez azt jelenti, hogy alacsony hőmérsékletnek vannak kitéve. A téli hónapokban, mielőtt kinyitná az ablakokat, rendezzen ibolyás edényeket az ablakpárkányról.

Távolítsa el a hideg levegőfúvással károsodott leveleket, és vigye át az ibolyát meleg helyre ° C. Egy olyan helyiségben, ahol az ibolya hibernál, a hőmérséklet nem lehet alacsonyabb, mint 12 ° C. Kártevők az afrikai ibolya levelein A tripszek, elsősorban a nyugati tripszek, nagyon gyakori kártevők, amelyek megtámadják az afrikai ibolyát. E kártevő támadása esetén az ibolya levelein és szirmain ezüstös foltok jelennek meg, látható dugókkal durva férgek göndörödnek és elszórt virágporral.

Afrikai ibolya betegségek. A levelek foltosak, lógnak és göndörödnek

A nőstény nyugati tripszek körülbelül 1,7 mm hosszúak, sárga-narancssárgák vagy narancsbarnák. A hímek kisebbek, akár 1,3 mm hosszúak is, sárgaek.

A tripszek a növények nedvéből táplálkoznak, szúrják a levélszövetet.