Sárszalonka | Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

Férgekkel repülni

hogyan lehet gyógyítani egy galandférget

Világrekordot állított fel egy kis goda, amely több mint 12 ezer kilométert repült megszakítás nélkül Alaszkától Új-Zélandig 11 nap alatt — számolt be a The Guardian.

A madár szeptember án kelt útra Alaszka délnyugati részéből és 11 nappal később érkezett meg egy Auckland közelében fekvő öbölbe.

megjelent a pinworms mit kell tenni

Útja során az óránként 88 kilométeres sebességet is elérte. A 4BBRW elnevezésű, meggyűrűzött hím madár repülését műholddal követték nyomon, a hátára erősített eszköz segítségével. További három kis férgekkel repülni együtt kelt útra, miután két hónapig kagylókkal és férgekkel táplálkozott.

mi a férgek melyek veszélyesek

Alaszkát elhagyva a madarak délre tartottak az Aleut-szigetek és a Csendes-óceán fölött. Az utat az erős szél hátráltatta, Ausztrália felé terelve a madarakat. A műholdas nyomkövetés szerint a madár 12 kilométert repült, de a kutatók úgy vélik, a megtett távolság a hibákat kiküszöbölve valójában 12 kilométer körül lehetett.

AIRBUS A320 XXL GIANT INDOOR HELIUM AIRPLANE 5 METER AIRSTAGE / STUTTGART MODELL \u0026 TECHNIK 2017

A korábbi rekordot 11 kilométer megszakítás nélküli megtételével ben állította be egy madár. A tudósok nem biztosak benne, de úgy vélik, a hosszú út alatt a madarak nem alszanak.

  1. Milyen paraziták élhetnek az ember belében
  2. A fantasztikus madár, ami hátrafelé és fejjel lefelé is tud repülni - WMN
  3. A fantasztikus madár, ami hátrafelé és fejjel lefelé is tud repülni

A madárfajnak olyan az aerodinamikai felépítése, akár egy vadászgépnek. A hím kis goda, amelynek súlya gramm között mozog, egy hosszú repülés előtt akár meg is duplázza méretét, de arra férgekkel repülni képes, hogy csökkentse belső szervei méretét, és ezzel a terhet.

paraziták az emberi testben hogyan szaporodnak

A rekorder madarat 19 társával együtt jelölték meg és szerelték fel műholdas jeladóval ben, Auckland közelében. A kis godák várhatóan márciusban indulnak majd vissza, átrepülnek Ázsia felett, és egy hónapig a Sárga-tengernél táplálkoznak, mielőtt visszaérkeznének Alaszkába.