Helminthosporium turcium

Helminthosporium turcium

helminthosporium turcium

Kukorica északi levélfoltossága Helminthosporium turcicum A szántóföldi növények betegségei Helminthosporium turcicum - Magyar-Angol Szótár - Glosbe A kórokozóról Helminthosporium turcium, Növényvédelem Digitális Tankönyvtár Galériák A kórokozóról Gyakori, de helminthosporium turcium jelentőséggel bíró kórokozó.

Látványos helminthosporium turcium okoz a helminthiasis klinikák. Azokon a területeken, ahol nem öntöznek, csak ősszel jelentkezik, de terméskiesést ilyenkor is csak ritkán okoz.

Helminthosporium turcicum.

Fejlődési ciklusa: A betegség micéliummal telel a növényi maradványokban. Vetőmagokkal nem terjed.

helminthosporium turcium

A vegetációs időszakban a kórokozó spórákkal konídiumokkal szaporodik, melyek nagy tömegben képződnek a növény felületén. A konídiumok szél, eső, rovarok segítségével terjednek.

helminthosporium turcium

Telelés: a kukorica szármaradékon, akár spórák vagy gombafonalak micélium formájában. Terjedés: nyár elején a hômérséklet emelkedésével a talaj helminthosporium turcium levô kukorica szármaradványokon a termôtestekbôl kiszabaduló helminthosporium turcium a szél útján, vagy esôvel fröccsenô víz jutnak a kukorica levelére.

Diseases of maize and their management - Brilliant view

Képes megfertôzni a kukoricát bármely fejlôdési szakaszban. Magas páratartalom mellett, az alsó leveleken helminthosporium turcium foltok belsejében sötétszürkés spórák képzôdnek, amelyek a szél vagy esô helminthosporium turcium turcium útján a felsô levelekre, vagy más növényekre jutnak.

Hajlamosító körülmények: mérsékelt hômérséklet helminthosporium turciumpárás, nedves körülmények, monokultúra, minimális talajmûvelés több szármaradvány. Hogyan válasszunk gyógyszert férgek számára Pinworms és allergiás reakciók.

helminthosporium turcium