Baromfikokcidiózis: nagyon veszélyes lehet

Paraziták csibékben

paraziták csibékben

A magyar sárga tyúk közepes testalkatú, nagyon szívós lény, jó tojó és szépen kotlik a második évben. Eléri a 2, kilót.

Baromfi | BENEFEED SHOP

A némakacsa gyorsan nő, keveset kell vele foglakozni, nem teszi tönkre a kertet, megeszi a csigákat. Kevés kukoricát vagy más proses reproduksi nemathelminthes kell adni nekik. Szót-fogadók, csendben vannak, kotlanak 2x egy évben, szépen felnevelik a csibéket.

Belső parazita kezelés libákban mi a belső interferencia?

Ha van az udvarban egy pocsolya el-nem, mennek a környékről. Nagyon gyorsan fejlődnek és elérik a 4, kilogrammot. A húsuk ízletes és sütés közben nem esik össze. Igen, és jó ha visszavágják a szárnyit, mert lehet elrepülnek, és nem térnek vissza párzás idején. Mindkét baromfifaj tenyésztésénél megvan a sikerélmény, ami felbátorítja az embert és a következő évben, bővítheti az állományt más fajokkal.

Naposcsibék: a tartás feltételei. Tiszta, fertőzésmentes környezet. Nem elegendő csak kitakarítani, hanem az esetleg ott megbúvó korokozókat, csírákat is el kell pusztítani.

A frissen oltott mész a legáltalánosabban használt fertőtlenítőszer.

paraziták csibékben

Egy rész frissen oltott mész és három rész víz keverékéből készül. Csak a frissen oltott mész fertőtlenít. A helység háromszori meszelése erőteljes fertőtlenítést eredményez.

  • Az almozás trükkjei a baromfiudvarban — 1.
  • Kártevő csirke Dr.
  • Helminták megelőzésére szolgáló gyógyszerek
  • Zártan tartott csirkék parazitózisai - Agro Napló - A mezőgazdasági hírportál

Mennyiségtől függően az első hetet egy papírdobozban is tölthetik, és ahogy nőnek, mindig nagyobb területet kell számukra biztosítani. Az almozásnál fontos tényező, hogy mindig tiszta és penészmentes anyagot használjunk, és azt egyenletesen terítsük szét, cm paraziták csibékben.

Ha megfázik a naposcsibe, nagyon magas elhullással jár. Abban az esetben, ha megfelelő, a csibe eszik, iszik, egy része pihen, szét vannak terülve egyenletesen a nevelőtérben. Ha a hőmérséklet alacsony, összebújnak csomókra. Ha nagyon meleg van, mert ez sem jó, akkor nyakukat előretolva, szárnyukat széttárva hasalnak, és erősen lihegnek.

Account Options

A nevelés során erre nagyon oda kell figyelni, és fűtéssel, vagy szellőztetéssel el kell érni azt, hogy a csibe jól érezze magát. A vágás előtt két héttel álljunk át befejező tápra. A tápot ne hígítsuk kukoricával, vagy búzával, mert a tápértékét elveszti, valamint a tápban lévő gyógyszer hatástalan lesz a kokcidiózissal szemben, mivel a hígítás révén nem kapja meg a megfelelő mennyiséget.

  • Légcsőférgesség
  • Az elhízás oka lehet a férgek, az összes betegség a parazitáktól.
  • Alkalmazkodás a gömbféreg élőhelyéhez
  • Súlygyarapodás a paraziták miatt Helminták fogyáshoz

Ettől eltérően és sajátos nevelési takarmányozást alkalmazok, igen jó eredménnyel. A tápok megerőltetik a baromfik szervezetének növekedését, fejlődését. Ezt alkalmazzák a nyereség centrikusok, akik azt akarják, hogy 2 hónap alatt a baromfik fejlődjenek ki, érjék el a kilós, sújt hogy lehessen piacra dobni.

paraziták csibékben

Régebben, ősszel, vásároltam ilyen baromfikat. Ekkor döntöttem el, hogy baromfitenyésztéssel fogok foglakozni, de nem ilyen módón. Ugyanis a vásárolt baromfik nem tudtak járni, alig volt rajtuk tollú, nem ismerték a füvet, a kukoricadarát és a búzát.

Sápadtak, vérszegények, gyengék voltak. Ép csak, hogy éltek. Lassan rászoktattuk őket a természetes eledelre.

paraziták csibékben

Következő évben már szép sárgák voltak, teljesen helyre jöttek. Ezeknek tojásait keltettem ki és megalapoztam a törzsállományomat, amit természetesen azóta is frissítek, bővítek. Tehát, hetes korukig a csibéket gyógyszeres indító táppal takarmányozom felsben kukorica és tritikálé darával.

Az ivóvizükbe Jolovit vitamint kapnak. A nevelő ládákban mosott kvarc homok van, amit hetente átrostálok és frissítek.

Elsődleges Menü

Időnként behintem Piretrin Extrával, úgy, havonta egyszer. Egy hetes koruk után, ha szép idő van, kiviszem őket a szabadba, fedet röptetőbe vollierbeamit én járókának nevezek. Három-négyhetes korukban kapják a kukoricadarát, pinworms egyösszegű, árpát és búzadarát.

Hat-nyolc hetes korukban már szabadtartásba kerülnek a többi baromfi társaságában. A fejlődésük természetes, lassú és garantáltan makkegészségesek.

Legújabb írások

Reggel kimennek, és este szépen beülnek a helyükre. Napközben többször kapnak vizet és takarmányt, paraziták csibékben ez mellet bogarásznak, csavarognak, kapirgálnak, napoznak vagy a susnyásban hűsölnek.

paraziták csibékben

Kint a szabadban együtt vannak a felnőtt állománnyal, igaz, rendelkeznek vagy 2 m2 paraziták csibékben területtel. Folyamatosan rendelkezésükre áll egy vödör mész, amit rendszerint felborítanak vagy, nagy előszeretettel, tojóláda ként használja néhány tojó.

Minden etetéskor van egy kis simogatás. A fiatal állomány igényeli és élvezi a programnak ezt a részét. A holland bóbitások, orpingtonok, de a magyar csibék is felugranak a térdünkre, vállunkra.

paraziták csibékben

Ha idegenek vannak nálunk, akkor nem ennyire barátságosak, sőt az öreg kakasok gyanakvóan és izgatottan figyelik az eseményeket. Itatás A baromfik előtt mindig biztosítani kell az elegendő tiszta vizet.

Szóljon hozzá!

A vizes edényeket rendszeresen mossuk és fertőtlenítjük, különösen a nyári időszakban. Az ennivalót mindig szárazon kapják, soha nem vizezzük, mert bélfertőződéshez paraziták csibékben. Szükséges a szelén utánpótlás is. A víz savanyítás jótékony hatással van a bélflórákra. A savanyítást legegyszerűbben almaecettel tudjuk, elvégezni.

Oldalak (menü)

Én kizárólag esővizet adok az álományomnak, amit ráadásul strukrurálok ionizálok. Higiénia A baromfikat mindig tiszta kifertőtlenített helyre telepítsük. Minél fiatalabb állományt telepítünk, annál fontosabb a higiénia. A naposcsibe a legérzékenyebb a környezeti fertőzésekre, kevésbé az előnevelt és még kevésbé a kilós. A csibéket hetes korukig külön épületben neveljük.

A keltetéssel és neveléssel én foglakozok, a nagyokkal pedig a párom. A rendszeres parazita-mentesítés háztáji állományoknál nem szokásos, mivel a fertőzöttség nem szokott tüneteket okozni, másrészt a műveletnek jelentős anyagi vonzata, van.