Uploaded by

Paraziták embermennyiségben, Dr. Padányi Viktor: Dentu-Magyaria

Tartalom

  paraziták embermennyiségben

  Ezt talán nem gondolta volna. A Die Welt beszámolója szerint évente egy nagyvárosnak megfelelő embermennyiség hal bele a szúnyogok révén terjesztett betegségekbe.

  paraziták embermennyiségben

  De elképesztő adatot tudhatunk meg a bélféregről is. Évente ezren halnak bele olyan fertőzésekbe, melyek szúnyogcsípés által terjednek. Ám az olyan, emberről emberre átvitt vírusok, mint a chikungunya- a dengue vagy a sárgaláz igen magas kockázatú vírusok - írja a hvg.

  paraziták embermennyiségben

  A fenti adat világviszonylatban is megdöbbentő, de azért fontos hozzátenni, hogy az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatása szerint a chikungunya-láz okozta tünetek nap alatt maguktól megszűnnek, viszont tény, paraziták embermennyiségben ritka esetben halálos kimenetelű is lehet.

  A dengue csonttöréses láz elkülönítendő a maláriától, mivel az gyógyszeres beavatkozást igényel, viszont akár hetekig tartó lábadozást jelent, sőt, újabb fertőződéskor súlyos vérzéses formában jelentkezik. A fent említettek közül egyedül a sárgaláz ellen létezik igaz, szinte százalékos hatékonyságú védőoltás, viszont 10 százalékban halálos kimenetelű - tájékoztat az oek.

  Még egy sokkoló adat: évente közel 2 ezer ember haláláért felelős a bélféreg. A testen kívüli élősködőkhöz képest ez alacsony szám, viszont a Föld lakosainak egyötödében, mintegy 1,5 milliárd emberben található parazita.

  paraziták embermennyiségben