Tartalomjegyzék

Paraziták válnak, Parazitás betegségek

Paraziták Bolhák Ha macskád bolhás, naponta akár több száz csípés is érheti.

Paraziták, akik.

Ez nemcsak kellemetlen, hanem betegségek kialakulásához is vezethet. A bolhák felelősek az alábbi kórképekért : Bolhanyál allergia Baktériumok pl.

parazita fej

Rickettsia spp. Gyorsan befurakodik a szőrszálak közé és megcélozza a bőrt.

Külső élősködők elleni védelem házi kedvenceinken

Nagyjából 5 percen belül már kortyolt is kedvenced véréből. Így megerősödve keres egy alkalmas helyet, ahol a bőr puha és elég vékony, majd letelepszik egy kiadós ebédre.

hol élnek az orsóférgek egy személyben

Harminc perccel azután, hogy ráugrott a macskádra, már ürít is, és ez a vért tartalmazó ürülék lehullik paraziták válnak padlózatára. Nyolc órával macskád « megszállását » követően a bolha párzik, és innentől kezdve naponta petét rak le.

Egy kifejlett bolha akár hónapokat is tölthet ugyanazon a macskán. A peték lehullanak a macskáról és a napos inkubációs idő leteltével kikel a bolhalárva.

földi bogár paraziták

A lárvák a vért tartalmazó bolhaürüléken és szövettörmeléken élnek. Bolhák Nézd meg a videót és tudj meg többet a bolhákról! Hogyan tartsd macskád és otthonod bolhamentesen?

harc bika galandféreggel

Megfelelő hőmérséklet és páratartalom esetén a bolhák egész évben fenyegethetik macskádat. A cicák rendkívül ügyesek bundaápolásban és vadászatban, és akár a kifejlett bolhák jelentős részét is elcsíphetik és lenyelhetik. Ezért beletelhet egy kis időbe, amíg feltűnővé válik, hogy kedvenced puha és selymes bundája hívatlan betoloakodóknak ad otthont.

A kellemetlen csípésen kívül a bolhák betegségek kórokozóit terjeszthetik, bolhanyál allergia paraziták válnak lehetnek, vagy súlyos esetben akár vérszegénységet is okozhatnak.

A bolhák elfogyasztása során kedvenced galandférgekkel is fertőződhet, amely az emberre is veszélyt jelent.