Horogféreg (Ancylostoma duodenale)

Paraziták Ázsiából, Tartalomjegyzék

Tartalom

  paraziták Ázsiából a legjobb tabletták férgek vélemények

  Ázsiai parazita állhat a legnagyobb méhpusztulás mögött [origo] A kaptárelhagyásnak nevezett jelenség okát régóta keresik, s most első alkalommal van remény arra, hogy megtalálják az okozóját - paraziták Ázsiából parazita képében.

  Az Environmental Microbiology szaklapban spanyol kutatók közöltek eredményeket paraziták Ázsiából, hogy kaptárelhagyástól sújtott méhészeteket vizsgálva egyetlen lehetséges okot találtak a pusztulásra. Sem a méheket érintő legelterjedtebb élősködő, a Varroa-atka Varroa destructorsem az izraeli akut paralízis vírus IAPVsem a mezőgazdaságban használatos rovarölőszerek nyomait nem találták meg, viszont azonosították az Ázsiából elterjedt Nosema ceranae nevű parazitát.

  paraziták Ázsiából szalagféreg szerkezete kép

  Amikor ezután a kolóniában még megmaradt méheket ez ellen az élősködő ellen ható antibiotikummal, flumagillinnal kezelték, minden érintett kaptárban teljes felépülés következett be. A Nosema ceranae az utóbbi években indult hódító útjára, és jelent meg a keleti mézelő méhek kaptárai után a nyugati méhekében is, addig a Nosema apis volt a nyugati mézelő méhet megbetegítő egyedüli ismert Nosema-faj Európában.

  paraziták Ázsiából gyógymód a férgek parazitáihoz

  A nyugati mézelő méhnél először Taiwanban és Spanyolországban megfigyelt parazita ma már világszerte elterjedt. A Nosema ceranae-nek és a Nosema apis-nak hasonló az életciklusa, előbbi spórái valamivel kisebbek, ám a legnagyobb különbség közöttük a pusztítás gyorsaságábban mutatkozik: a Nosema ceranae nyolc nap alatt végez a méhekkel, lényegesen rövidebb idő alatt, mint a másik parazita - olvasható az egyik magyar méhészeti portálon.

  paraziták Ázsiából Ascaris tabletta

  A pusztulás a táplálékszerzésről gondoskodó méheket érinti a leginkább, amelyek a fertőzés miatt túl gyöngék ahhoz, hogy visszatérjenek a kaptárba, és a mezőn pusztulnak el. Emiatt a kaptárban néhány napon belül a rajnak csak egy legyengült, kiéhezett töredéke marad, ami a kaptárelhagyásra is igen jellemző.

  paraziták Ázsiából parazita poén

  Bár a mostani eredmény nagy előrelépést jelenthet a méhek pusztulásának megállításában, még nem jelenti egyértelműen azt, hogy megtalálták volna a kaptárelhagyás egyedüli okát - mutatnak rá a kutatók. A méhek elvesztése beláthatatlan gazdasági következménnyel járna. A méhek munkája nyomány ugyanis nem csupán a méz kerül asztalunkra, ennél sokkal nagyobb a jelentőségük a termesztett és vadon élő növények virágainak beoprzásában.

  paraziták Ázsiából termékekben helminták

  Számítások szerint ételeink közel harmada dicséri a méhek munkáját. Kapcsolódó cikkek.

  1. Paraziták nézni Paraziták nézni anime Paraziták a homokban Thaiföldön.
  2. Mit lehet tenni paraziták ellen? Hogyan vehetjük észre és pusztíthatjuk ki?
  3. A sushi és a paraziták: étel- és haleredetű parazitás zoonozisok Ázsiában
  4. A kannabisz egy ősi népi gyógyír a paraziták ellen A kannabisz egy ősi népi gyógyír a paraziták ellen A parazitákkal való fertőzöttség sajnos nagyon sok embert érint világszerte.
  5. Parazita amazonban, Zártan tartott csirkék parazitózisai Harcsahordák Nyomában férgek az emberi belekben tünetei és kezelése Parazita az amazon folyón The Amazon Forest hogyan kell tesztelni a parazitákat Ahol a kerekféreg lárva fejlődik ki 3 évesnél fiatalabb gyermekek férgek gyógyszerei, férgek a székletben hogyan kell kezelni kvarclámpa férgek ellen.