U18 felkészülés vége 2015


2015-03-22 Timisoara

Végéhez ért a magyar U18 XV. válogatott felkészülése a hazai rendezésû C-csoportos EB-re. A csapat az elérhetõ legkeményebb ellenféllel ellen játszott teszt mérkõzéssel szerette volna befejezni a programot csakúgy mint az elõzõ évben és erre a továbbra is leginkább a Timisora RC korosztályos csapata a legalkalmasabb.

A mérkõzést egy rövid összetartás elõzte meg, szombaton két edzéssel, majd vasárnap utazás Temesvárra. A keret nagyon egységes és motivált volt így a tökéletes idõben rendezett mérkõzés nagyon jónak ígérkezett. A mérkõzés nagyon gyors tempóban kezdõdött hatalmas nyomást helyezett a hazai csapat a védelmünkre de álltuk a rohamokat és egy nagyon szép nagyon lendületes támadással a vezetést is meg tudtuk szerezni. Ezt követõen nagyon változatosan folyt a játék szikrázó kemény védekezéssel mindkét oldalon és az 5-5 félidõvel valóban nem dõlt el semmi.

A második félõ azonban teljesen más képet mutatott. Az elsõ 10-12 perc egyértelmû Temesvár fölényt a második 5-17 is volt az eredmény azonban ezt követõen bekövetkezett a csoda. A cserék pályára lépése nem hogy gyengítette hanem új lendületbe hozta a csapatot és 12-17 majd 15-17 re vissza jöttünk a mérkõzésbe. Ezt követõen már igazi Titánok játszottak a pályán mindenki minden tartalékát felhasználta a végsõkig kihajtva magát és bezuhantunk a célterületre 20-17. A mérkõzésbõl azonban még mindig volt hátra pár perc.

A kezdõ rúgás nem esett le gyönyörû hullámokkal haladtunk ismét elõre és, hogy az i-n legyen pont és nagyon hosszú idõre emlékezetes maradjon a mérkõzés rúgtunk egy akció droppot és 23-17 a vége.

A beszámoló szándékosan nem tartalmaz neveket és ahsznál végig többes számot mert régen nem látott csapategység egymásért küzdés egymás támogatása volt ezen a napon.

A mérkõzést követõen a legnehezebb feladat következett ami utánpótlás edzõknek feladatul juthat vagyis a végleges keret kihírdetése.

A szegedi csapatból Petrov Ábel, Pap Gábor, Császár Attila, KÓczi Csaba, B. Varga Vencel és Bata Bence kerültek behívásra. A munka április 5-én vasárnap folytatódik az EB elsõ mérkõzése április 8-án 16.00 órakor lesz Dánia ellen Kecskemét Széktói úti Stadionban.

2015-03-23 22:16:13


Hozzászólások: