U19 Vichy


2015-04-24-27 Franciaország Vichy

Az U19 7's EB legnagyobb tapasztalata, hogy a Európa Rugby-je egyértelmûen elágazott két irányba és a komoly rugbys nemzetek mindkét irányba elõre haladnak. A 7's játékosok már egyértelmûen nem a Xv-ös csapatból jönnek egy buli torna erejéig.

A csapatok csak 7's rugbyt játszanak kifogástalan erõnlétben és technikai felkészültségben, tökéletes taktika betartása mellett.
Sajnos a magyar csapat a magyar bajnokság nem ezen a szinten áll jelenleg. A fiúk nagyon akartak és végsõ energiáikat is mozgósítva küzdöttek ami egy csodára elé is volt. Az elsõ játéknapon a 3. mérkõzésen legyõzték Litvánia csapatát ezzel bebizonyítva, hogy nem a tehetség, nem az akarat hiányzik ahhoz, hogy ne mardjunk le Európa második vonalától.

A magyar kluboknál jelenleg a Xv. bajnokság dübörög és a játékosok nem tudnak speciálisan a 7's rugbyre készülni. A kialakult helyzet a Szövetség döntése amit a klubok tiszteletben tartottak mivel a 7's Magyar Bajnokság májusban zajlik majd segítve a felnõtt férfi 7's válogatott felkészülését az EB-re június 6-7 Esztergomban.

A szegedi játékosok kiemelkedtek a válogatottból. A válogatott által szerzett 10 célból 7-et szegedi játékos szerzett a legtöbb pontot Kálmán Benedek szerezte a tornán. A védekezésben Kovács Márk Manó nyújtott kiemelkedõt és Báló Norbert is nagyon megbízhatóan játszott.
A hamarosan kezdõdõ junior 7's bajnokságnak egyértelmûen kiemelkedõ alakjai lesznek.

A magyar U19 válogatott egy bravúrosan megnyert mérkõzéssel a XVI. helyen végzett amelyet reálisnak kell tekinteni.

2015-05-03 14:05:36


Hozzászólások: