Hazai olimpiai rögbi


2015-05-16 11.00 Szeged

Megkezdõdik az MRGSZ GDF SUEZ férfi 7's bajnokság tavaszi szezonja. A bajnokság IV. fordulójának elismerve az õszi forduló szervezési sikerét ismét a Fit World SE HungaroSun Gorillák RC adhat otthont.

A forduló legnagyobb kérdése hazai szempontból, hogy U19 junior korosztályban meg tudja-e õrizni a csapat a veretlenségét és újabb torna gyõzelemmel közelebb tud-e kerülni a bajnoki címhez.
A csapat kirobbanó formában van Kálmán Benedek, Báló Norbert és Kovács Márk Mano megjárták az U19 7's EB-t ahol nagyon jól játszottak és azóta is több mérkõzésen léptek pályára.
A csapat többi tagja is nagyon sokat készülve várja a rajtot hiszen Petrov Ábel, Császár Attila, Bata Bence és Pap Gábor már õsz óta a felnõtt csapattal készül. Egyre megbízhatóbb teljesítményt nyújt Dombvári Dániel is és talán végre Ábrahám Tamás balszerencse sorozata is véget ér. Kovács Benedek szereplése továbbra is kérdéses.

Az U16 kadet csapat nagyon komolyan készül a három tavaszi tornára és egyre szebb és szervezettebb játékot mutatnak. A rugby ezen olimpiai verziójában nagyon nagy szerepet kap a pontosan és fegyelmezetten betartott taktika és ebben a korosztályban ezt nagyon nehéz még betartani.

A felnõtt korosztályban továbbra is az öröm rugby a fõ cél hiszen a klub a prioritások meghatározásánál a XV. rugbyt helyezte elõtérbe így a játékosok ebben az idõszakban a bajnokság további mérkõzéseire készülnek és hétvégén csak a felkészülés részeként vesznek részt a viadalokon.

A mérkõzések szombat reggel 11.00 órakor kezdõdnek az Etelka sori sportpálya dobó és fû2 pályáin.

2015-05-10 17:30:43


Hozzászólások: