Nemzetközi, hazai, válogatott, bajnoki, Kecskeméten Véletlenszerűen ajánlott bejegyzés, nézze meg ezt is!

2015-04-11 szombat Kecskemét

Dübörög a tavasz a szegedi rögbiben és ezen a hétvégén minden szempár Kecskemétre szegezõdik. A mérkõzések sorát a legifjabbak vagyis az U16-os csapatok kezdik 10.00 órakor egy teszt mérkõzéssel. Ezt köve...

2015-04-10 17:00:46

Bőbebben

Szeged vs Esztergom


2015.10.03. szombat Szeged

Történelmi sikerrel kezdte a Fit World SE HungaroSun Gorillák RC az MRGSZ 2015/2016 évi felnõtt férfi magyar bajnokságát. Az elsõ fordulóban a 13 szoros Magyar Bajnok az Esztergomi Vitézek Suzuki RC csapata látogatott a Tisza partjára és azt hihette, hogy a három felkészülési mérkõzéssel a háta mögött egy könnyû rajtot vehet a következõ szezonra. Ezt a gondolatot akkor vethették el elõször amikor 7-0 majd 12-0 volt az eredményjelzõn. Ehhez egyáltalán nincs hozzászokva a magyar rögbi legismertebb és legeredményesebb klubja így a félidei 22-24 is igen nyugtalanító lehetett számukra.

A Gorillák a félidõ végén megnyugodtak a szünetben sikerült a taktikai elemeket is rendbe tenni és a második félidei 19-0 egy jó idõre meggyõzte a Magyar Bajnokot arról, hogy többé nem jöhet úgy Szegedre, hogy könnyû mérkõzésre számít. A 41-24 végeredmény amely célbónuszt is eredményez a hazai csapatnak történelmi siker, hiszen a két csapat egymás elleni eredményei során most elõször fordult elõ, hogy a mérkõzés szegedi gyõzelemmel zárult.

A gyõzelem egyértelmû záloga a nagyobb akarás és a helyzetek pontos kihasználása volt. Az elsõ két cél nagyon szépen kidolgozott akció eredménye a célterület két sarkánál robogott be a szegedi játékos. Ezen kívül vitt célt a szegedi csapat úgy, hogy a zárt tolongást tolta be szük indulásokkal vitte be és egy elhalászott majd megrúgott labda is a célterületre került.

A zárt tolongások nagyon meggyõzõek voltak a bedobás kicsit még bizonytalan, a 3/4 azonban egyre szebben és biztosabban játszik. A csapat valamennyi tagja kiemelkedõt nyújtott és mindenki nagyon sokat tett a csapat sikeréért. A mérkõzés teljes krónikájához, az is hozzá tartozik, hogy a vendég csapat egyik legmeghatározóbb játékosa Koller Zoltán a második félidõ elején piros lapot kapott és az így kialakult emberfölényt sikerült nagyon jól kihasználni a második félidõben. A Gorillák közül ki kell emelni a felnõtt mezõnyben most bemutatkozó Császár Attilát aki nagyon bátran megbízhatóan játszott.

2015-10-05 20:57:06


Hozzászólások: