Szegeden a 2016 Tavasz Kupa


Célegyenesbe fordulva a bajnoki felkészüléssel a Fit World SE Hungarosun Gorillák RC a Tavasz Kupán vett részt Százhalombattán. A felkészülési torna legfontosabb feladat az volt, hogy a csapat kipróbálja a bajnokság során játszani kívánt támadási és védekezési variációkat. Az első mérkőzést a hazai testakadémia.hu Battai Bulldogok RC csapata ellen játszották a Gorillák. A védekezés volt a fő feladat és a támadások során a lehető legtöbb ideig birtokolni a labdát vagyis taktikusan sok biztos fázissal előre haladni. Az eredmény 19-20 azt mutatja, hogy mostanra már egy kifejezetten védekező típusú és lassú sok fázisra épülő játékkal is tud mérkőzést nyerni a csapat. A teljes igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a csapatkapitány Biczók Attila nagyon rutinos döntést hozott akkor amikor a mérkőzés vége előtt nem sokkal egy nagyon közeli büntetőt rárúgatott és így 8 pontra növelte a csapat előnyét. A lefújás előtti utolsó percben ugyanis egy rosszul sikerült 8-as indulásból büntetőt ítéltek a Gorillák ellen amelyből célt kaptak majd a jutalom rúgással ért véget a mérkőzés.

Ezt követően a Fehérvári Vadkanok RC következett amely mérkőzésen a kifejezetten támadó szellemű játék és a széles támadások voltak a megoldandó feladatok. Ezt is remekül oldotta meg a csapat több szélen megjátszott akció és több gyors tolongás fázis is a célterületen ért végett. A Vadkanok ellen meggyőző fölénnyel nyert a csapat és ezzel Szegedre került a kupa.

A torna értékelése során meg kell említeni, hogy a szegedi fiatalok rendkívül meggyőzően játszottak mindkét mérkőzésen. Bata Bence (1997) célt szerzett, Császár Attila (1997) rendkívül motiváltan játszott támadásban védekezésben, Petrov Ábel (1997) nagyon hasznosan játszott védekezésben de akit mindenképpen meg kell említeni Ő Szűcs Ádám (2000) aki a Vadkanok ellen két nagyon szép labdahordást is bemutatott.

2016-03-12 20:59:50


Hozzászólások: