Szegedi játékosok a 7's rugby olimpiai keretben


Szegedi játékosok a 7's rugby olimpiai keretben

Ennek a mondatnak reményeink szerint egyre nagyobb értéke lesz ahogy haladunk előre az időben. 2016-ban Rio-ban bár érmet osztanak 7's rugby sportágban biztosan leszünk érintettek. Azonban még az olimpia megkezdése előtt Burgasban (Bulgária) a Conferens 1 csoportban 11 másik országgal mérik össze erejüket hazánk rögbisei. A felkészülés komolyságát jelzi, hogy a Magyar Rögbi Szövetség Richie Williams személyében walesi edzőt szerződtetett a csapat élére. A rendkívül felkészült szakember 23 fővel kezdte meg a felkészülést amely keretbe két szegedi játékos Báló Norbert és Kálmán Benedek is behívót kapott. Kómár Tamás térdsérülés miatt sajnos nem tudta vállalni a felkészülést.

A két szegedi játékos mindketten 1996-os születésűek 2015-ben Vichyben és 2014-ben Lisszabonban már bemutatkoztak a korosztályos válogatottban ugyanebben a szakágban így rutinosnak számítanak ebben a rendkívül fiatal keretben. A fiatal keret összeállításának és a walesi szakember szerződtetésének hátterében az az ideológia húzódik meg, hogy a Magyar Rögbi Szövetség elkötelezett támogatója a Budapest 2024 olimpiai rendezést célzó projektnek.

Ezek a fiatalok (akkor 28 évesen) lehetnek azok a meghatározó rutinos játékosok akik a válogatott gerincét adhatják. Az utazó keret szűkítése 12 főre nagyon nehéz döntések elé fogja állítani a szakembert, aki ehhez biztosan hozzá van szokva, hiszen jelenleg is az RFU alkalmazásában áll, és egy angol U20 keret összeállítása szintén nem lehet könnyű feladat.

A felkészülés következő állomása egy nemzetközi 7's torna Londonban majd egy hazai edzőtábor amelynek végén kerül kihirdetésre az EB utazó keret.

2016-04-19 18:56:58


Hozzászólások: