Rögbi Akadémia Sportiskolai keretek között Esztergomban 2017. szeptemberétől Véletlenszerűen ajánlott bejegyzés, nézze meg ezt is!

Tisztelt Fit World Se Szegedi Gorillák!

Értesítelek, hogy egy régi vágyunk, az utánpótlás rögbit érintő sportkarriert támogató iskolai-sport-klub rendszert sikerül beindítani 2017 évben Esztergomban a Géza Fejedelem Szakgim...

2016-12-15 20:19:15

Bőbebben

Szegedi játékosok a 7's rugby olimpiai keretben


Szegedi játékosok a 7's rugby olimpiai keretben

Ennek a mondatnak reményeink szerint egyre nagyobb értéke lesz ahogy haladunk előre az időben. 2016-ban Rio-ban bár érmet osztanak 7's rugby sportágban biztosan leszünk érintettek. Azonban még az olimpia megkezdése előtt Burgasban (Bulgária) a Conferens 1 csoportban 11 másik országgal mérik össze erejüket hazánk rögbisei. A felkészülés komolyságát jelzi, hogy a Magyar Rögbi Szövetség Richie Williams személyében walesi edzőt szerződtetett a csapat élére. A rendkívül felkészült szakember 23 fővel kezdte meg a felkészülést amely keretbe két szegedi játékos Báló Norbert és Kálmán Benedek is behívót kapott. Kómár Tamás térdsérülés miatt sajnos nem tudta vállalni a felkészülést.

A két szegedi játékos mindketten 1996-os születésűek 2015-ben Vichyben és 2014-ben Lisszabonban már bemutatkoztak a korosztályos válogatottban ugyanebben a szakágban így rutinosnak számítanak ebben a rendkívül fiatal keretben. A fiatal keret összeállításának és a walesi szakember szerződtetésének hátterében az az ideológia húzódik meg, hogy a Magyar Rögbi Szövetség elkötelezett támogatója a Budapest 2024 olimpiai rendezést célzó projektnek.

Ezek a fiatalok (akkor 28 évesen) lehetnek azok a meghatározó rutinos játékosok akik a válogatott gerincét adhatják. Az utazó keret szűkítése 12 főre nagyon nehéz döntések elé fogja állítani a szakembert, aki ehhez biztosan hozzá van szokva, hiszen jelenleg is az RFU alkalmazásában áll, és egy angol U20 keret összeállítása szintén nem lehet könnyű feladat.

A felkészülés következő állomása egy nemzetközi 7's torna Londonban majd egy hazai edzőtábor amelynek végén kerül kihirdetésre az EB utazó keret.

2016-04-19 18:56:58


Hozzászólások: