Final 4-ban a Gorillák


2016-05-28 szombat 15:00 Kecskemét

Minden idők legérdekesebb final 4 mérkőzései következnek a magyar rögbiben a hétvégén. A Fit World SE Hungarosun Gorillák RC fennállása legjob eredményét érheti el ha győzni tud a bronz mérkőzésen. Ebben a 13 szoros Magyar Bajnok Esztergomi Vitézek Suzuki RC csapata akarja megakadályozni és ezért mindent meg is fognak tenni. A Gorillák elszántak, felkészültek és a támogatók segítségével nagyon nyugodt körülmények között tudtak készülni a mérkőzésre. Az esemény komolyságát jelzi, hogy az új mezüket amely kifejezetten a csapat számára készült ezen a mérkőzésen mutatják be. A játékos keret szinte teljes. Sajnos két komoly sérült van továbbra is Kálmán Benedek és Baranyi Bence akik nem tudják vállalni a játékot. A csapat erejét és összetartozását jelzi azonban hogy a sérültek helyére azonnal edzésbe állt két korábbi játékos Kovács Henrik és Mohai Sándor. Mindketten korábbi korosztályos válogatottak, így egyikük sem vész megoldás, sőt Kovács Henrik lendülete Mohai Sándor higgadtsága kifejezetten megerősíti a keretet.

A tolongás bomba erős lesz ezen a mérkőzésen remek az arány a rutinos és a fiatal játékosok között. A rögzített szituációkban biztosan fel tudja őrölni az ellenfelet és a gyors nyílt játékhoz is minden lehetőség adott. A bedobások nem okozhatnak problémát, hiszen 3 ugró játékos is szerepel a kezdő csapatban Prágai András, Kovács Márk Manó és Fábián Gábor is képes uralni a levegőt.

A döntő mérkőzés a lehető legjobban alakult ebben az évben minden hozzá értő véleménye szerint. A Kecskeméti Atlétikai és Rögbi Klub otthon szeretné ünnepelni első bajnoki címét ami nagyon nehéz lesz a szintén első bajnoki címét megnyerni szándékozó Bp. Exiles RC csapata ellen. A két csapat az elmúlt két évben szintén résztvevője volt a döntőnek azonban mindkét esetben az Esztergomi Vitézek emelhette magasba a bajnoki kupát. A két csapat tehát hatalmas csatát fog vívni és megérdemelten vesznek részt a döntőben.

2016-05-25 12:20:22


Hozzászólások: