2014 U20 EB Brno Csehország Véletlenszerűen ajánlott bejegyzés, nézze meg ezt is!

Ismét játéknaphoz érkezett az Európa Bajnokság ahol Magyarország Moldávia csapata ellen lép pályára. Az idõjárás késõ õszi arcát mutatja két napja esõ áztátja a mostanra már eléggé meggyötört pályát, így igazán szép látványos széles ...

2014-08-27 12:16:19

Bőbebben

Árvízi kármentésben is helytállnak a szegedi rögbisek


2013.06.14.
A hétvégén hazai rögbi „fellegvárába“, Esztergomba utaznak a szegedi Fit World Gorillák RC és az SZTE EHÖK Se rögbi játékosai. Nem szokványos a felszerelés, gumicsizmával és szerszámokkal készülnek a csapattagok, önkéntes árvízi kármentésben vesznek részt.

A mostani hétvége jól megérdemelt pihenő lett volna a szegedi rögbiseknek. Az első vonalban küzdő Gorillák ugyan nem jutottak az Extra Liga legjobb 4 csapata közé, így majd a június végi döntőn a Szuper Kupáért küzdhetnek az NB1 bajnokával, a rögbi NB2 küzdelmei viszont a múlt héten befejeződtek. Az utolsó, fehérvári fordulót is hibátlanul teljesítették a szegediek és ezzel az SZTE EHÖK Se rögbi csapata megnyerte a hétcsapatos bajnokságot.

A játékosok és a csapat vezetői azonban nem a pihenőt választották, mert jött az árvíz és segítségkérés érkezett Esztergomból. A dunai árvíz levonulásával a vészhelyzet ugyan elmúlt, de a pusztítás maradt, ezért egyértelmű volt a döntés: vasárnap a rögbisek egy önkéntesekből álló nagyobb létszámú csoporttal részt vesznek az árvízi kármentésben.

Egy hét múlva, június 20.-23. közt Esztergom ad otthont az Európai Veterán Rögbi Szövetség (EVRA) Fesztiválnak, amelyre 26 ország rögbi válogatottja hivatalos, majd a június 29.-i Magyar Rögbi Bajnoki Döntőt is ott rendezik. Sajnos hiába készült a helyi és az ország minden részéből érkezett rögbisek segítségével 8.20 m magas gátrendszer a sportlétesítmények köré a Duna soha nem látott áradásával szemben, a víz mindent elöntött. Az ár levonulása nyomán a Duna parti RCH pálya és kiszolgáló helységeinek helyreállító munkálatai a mai napon megkezdődtek: dolgoznak a szivattyúk, takarítógépek, és a szorgos kezek is pakolják a vízzel megtelt homokzsákokat.

Szeged rögbi csapatai a hazai mezőny fiataljai közé tartoznak, nem érdekeltek a veteránok küzdelmeiben, de a fiúk úgy gondolták, hogy összefogással és legalább egy napi kemény munkával - takarítással, a szemét elhordásával, rendrakással – segítik az árvíz nyomainak eltüntetését, a rendezvények sikerét és tisztelegnek az „öregek“ előtt!

A rögbis önkéntesek vasárnap 5:30-kor indulnak busszal Szegedről és tervek szerint 9-től az ottani munkavezető irányításával 17 óráig dolgoznak majd. A segítő akciót várhatóan ingyen szállítással a Tisza Volán is támogatja.

2014-02-06 12:10:22


Hozzászólások: