Gorillák téli igazolásaiA Fit World Sportegyesület Hungarosun Gorillák Rugby Club tárgyalásokat kezdett, Jelenko Lakic és Danijel Kajan szerb 7's rugby válogatottakkal az átigazolásuk érdekében.

A tárgyalások során rögzítésre került, hogy mindkét játékosnak Szegedre kell költöznie és részt kell venniük a klub utánpótlás nevelő munkájában. A játékosok vállalták, hogy Magyarországon munkát vállalnak és utánpótlás toborzásban és edzés szervezésben, tartásban vesznek részt.

A két fiatalember az előzetes egyeztetéseknek megfelelően rövid, közép és hosszútávú tervekkel érkezett Szegedre. Elmondták, hogy részeivé kívánnak válni a klubnak és mivel Danijel édesanyja magyar így Ő állampolgárságot is szeretne szerezni. Mindketten tagjai voltak a Conferenc 1 csoportban pályára lépő szerb 7's válogatottnak így láthattuk őket játszani Burgasban.

Szegeden részt vettek egy pálya edzésen és rendkívül meggyőző teljesítményt nyújtottak. Szabó Tamás csapatkapitány véleménye szerint nagyon nagy segítség lenne, ha hosszú távon számíthatna a csapat a két játékosra.

Peleskei Tamás edző szerint a két játékos leigazolásával szintet léphet a klub és az edzéseken gyakorolt taktikai elemek végre mérkőzéseken is stabilan megjelenhetnek. Rendkívül fontos, hogy a játékosok nyitottak az utánpótlás fejlesztése és van tapasztalatuk az edzősködésben.

Debreczeny Dénes csapatvezető szerint mindkét játékos tökéletes illeszkedik a korábbi évek csapatépítő törekvéseibe. Egyetemet végzett rugby iránt abszolut elkötelezett fiatalemberekről van szó akik segíthetnek a magyar rögbi fejlesztésében. A klubnál évek óta probléma a minőségi 3/4 játék kialakítása, így ezt a problémát is orvosolhatja a két játékos érkezése a Tisza partjára. Azzal, hogy Danijel magyar állampolgárságot is szerezhet további lehetőségek is megnyílhatnak, hiszen ezzel a magyar válogatott kerete is tovább bővülhet.

2018-01-20 11:27:47


Hozzászólások: