25 éves a rögbi Szegeden


Jubileumhoz érkeztek a Gorillák. 1993. tavaszán, ahogy azt az akkori sajtó is megírta „új sportág született Szegeden”. Elsősorban Palásti Jenő propaganda munkájának és szervezésének köszönhetően 1993. március 21-én a Mogorva Gorillák hivatalos mérkőzésen mutatkoztak be és helyet követeltek a szegedi sportéletben a rögbinek. Tehát erre a napra tehető a szegedi rögbi „születésnapja”. A 25 év alatt a Gorillák olyan játékosokat is „kineveltek”, akik a magyar rögbi ikonikus alakjává is váltak. Papp Szabolcs, Jéga Szabó Zsolt vagy az új generáció tehetsége Bárdos András a válogatottban is meghatározó játékosok voltak.
A negyed évszázad alatt rengeteg játékos megfordult a csapatnál és vált a gorillák nagy családjának tagjává. A csapatot mindig jellemezte az összetartás és pályán kívül is jó barátságok alakultak ki. A rengeteg emlék, történet a közös munkákról (kerítés ásásokról, a bordányi „rendfenntartásról”), a Marosi és a Debreczeny testvérek harcairól, a felejthetetlen bulikról és az akkori mérkőzések hőfokáról mind a Gorillák történelmének része.
De ez a történelem az ezredforduló utáni kis töréssel új fejezetekkel bővült. Debreczeny Dénes és Varga János szervezésében a rögbi újra felkerült a sportpalettára Szegeden. Peleskei Tamás, Szilágyi Csaba majd Prágai András új lendületet adott a csapatnak pályán belül és kívül egyaránt. A gyöngyösi „túrák” a meccsek utáni összejövetelekkel újabb sorok kerültek a Gorillák memoárjába. Az őrségváltást követően is stabilan jelen van a rögbi szegeden és a jubileumi születésnapot szeretnénk egy nagy Gorilla találkozóval megünnepelni és a mozgalmas történelem megalkotóit egy nagy csapatképen megörökíteni.
2018. március 18-án a játékosok a Vojvodina ellen lépnek pályára. Erre az alkalomra nagy tisztelettel várunk mindenkit, aki valaha is magára öltötte a csapat mezét. Ünnepeljük rögbivel az eltelt 25 évet együtt és minél többen kiáltsuk, hogy GORILLÁK HÚZD SZÉT.

2018-02-07 20:00:07


Hozzászólások: