Férfi felnőtt XV válogatott tavaszi mérkőzésekA magyar férfi felnőtt XV válogatott a REIC Conference 1 North csoportban szerepel 2018 évben.
A tavaszi mérkőzések során hazai pályán Litvánia míg idegenben Ukrajna várt válogatottunkra.
A csapat az őszi két mérkőzés után rendkívül nehéz helyzetből vágott neki a felkészülésnek, hiszen mindkét mérkőzését elvesztett igaz csak nagyon kis különbséggel.

A szegedi csapatból továbbra is két játékos képviseli hazánkat, Márki Roland és Szabó Tamás. Nagy örömünkre erre a két mérkőzésre a szegedi nevelésű Bárdos András is csatlakozott a csapathoz.

A hazai mérkőzés rendkívül magas színvonalat hozott és rendkívül fordulatos játék mellett sajnos ismét bónusz pontos vereséggel zárult. A mérkőzést követően mind a magyar mind a litván csapat a kiemelkedő teljesítményt nyújtó Bárdos Andrást választotta MVP-nek.

A csapat rövid pihenő után utazott Lvivbe ahol sorsdöntő mérkőzés elé nézett. A mérkőzés elképesztő fordulatot tartogatott. A magyar válogatott 0-19 ig meg sem állt, majd ezt követően az ukrán csapat percei következtek és a lefújás pillanatában 19-19 et mutatott az eredményjelző.

Sajnos ezzel a döntetlennel - amely kiemelkedő eredmény egy a világranglistán jóval előttünk lévő csapat ellen - a csoportban maradás nem a mi kezünkben van. A következő két hétvége eredménye döntenek majd arról, hogy Lettország, Svédország vagy Magyarország távozik a csoportból.

GRATULÁLUNK A SZEGEDI JÁTÉKOSOKNAK A KIEMELKEDŐ TELJESÍTMÉNYHEZ.

2018-04-30 10:12:11


Hozzászólások: