Beach Rugby Agárd 2018


A Fit World SE Hugarosun Gorillak RC két év kihagyást követően tért vissza a Beach Rugby világába.
Az elmúlt időszakban nem tétlenkedtek a szervezők ennek köszönhetően 14 csapat nevezett 2 kategóriában. A szegedi csapat a felnőtt férfi kontakt rugby kategóriában indult.
A pálya adóttságaihoz igazodva 10 fős capatok nevezhettek 4-4 fő lépett pályára egyszerre és folymatos cserékkel lehetett gyorsítani a játékot.
A beach rugby a nagyon mély és rendkívül meleg homok miatt extrém terhelést ró a játékosokra. A nap folyamán minden csapat 6 db 8 perces mérkőzést játszott.
A torna szervezői jól mérték fel az erőviszonyokat és ennek köszönhetően a torna utolsó mérkőzésén két veretlen csapat a Battai Bulldogok impozáns 5 győzelmes mérleggel és a Szegedi Gorillák 3 győztes és két döntetlen mérkőzéssel zárták a tornát.
A csapatok fáradtságát tükrözi, hogy a két csapat komolyan elgondolkodott, hogy a bajnoki címet talán kő, papír, ollóval kellene eldönteni :-)
A mérkőzés hatalmas küzdelmet és 4-1 es Bulldog győzelmet hozott.

A Beach Rugby Agárd 2018 kupán a Gorillák a 2. helyet szerezték meg. A csapatból ki kell emelni Deák Dávidot aki minden mérkőzésen még a döntőben is eredményes volt.

A szegedi csapata (Márki Roland, Kovács Márk Manó, Lukic Jelenko, Báló Norbert, Baranyi Bence, Deák Dávid, Terhes Zorán, Peleskei Tamás, Iván András, Debreczeny Dénes).
A felkészülésbe tökéletesen beleillett ez a torna és a klub az Egyetemi Bajnoksággal a gyors játékot míg a Beach Rugbyvel a szűk kontakt játékot gyakorolták tesztelték.
A felkészülés utolsó szakaszában a klub már XV-ös teszt mérkőzést játszik.

2018-07-23 13:10:08


Hozzászólások: