Kálmán Benedek és Szabó István az Olimpiai Válogatott keretben!


A Magyar Rögbi Szövetség felnőtt férfi 7’s rugby kerete 02.03-án vasárnap megkezdte a felkészülést a 2019. június 8-9. között megrendezésre kerülő Rugby Europe Mens 7’s Conference 1 tornára.
A magyar válogatott esélyesként 1. helyen rangsorolva utazik majd a tornára hiszen 2017-ben megnyerte ezt a tornát és 2018-ban egy divízióval feljebb versenyzett. Sajnos a trophy csoportban való bent maradás nem sikerült, így most egy hatalmas lehetőség hullott az ölünkbe.
2019. Olimpiai kvalifikációs év a rugbyben is. A 12 csapatos torna lebonyolítás a következő: 1-9. helyezett érkezik a Grand Prix osztályból, 1-2. helyezett érkezik a Trophy osztályból és az 1. helyezett érkezik a Conference 1 osztályból. Ennek köszönhetően Nemzeti Válogatottunk a belgrádi torna győzteseként részt vehet a kvalifikációs tornán.
Az első edzés már ennek a hatalmas lehetőségnek a jegyében zajlott, 12 fő játékos részvételével. Mindkét tornára 12 fő játékos nevezhető, azonban a hazai játékos keret várhatóan kiegészül 3-5 fő, jelenleg külföldön játszó játékossal, így hatalmas verseny várható az utazó posztokért.
A Fit World SE játékosa Kálmán Benedek nem először tagja a 7’s válogatott keretének. 2017-ben egy boka sérülés miatt maradt ki az utazó keretből, 2018-ban pedig az orvosi egyetemen folytatott tanulmányai miatt nem tudta vállani a felkészülést. Ebben az évben azonban minden adott egy sikeres szerepléshez. Benedek tökéletes formában van, az egyetemen egy kicsit könnyebb félév vár rá, így pozitív választ adott a szövetségi kapitány Richard Williams meghívására a keretbe.
Az első keret edzést Gareth lloyd tartott a játékosoknak ahol a szegedi játékos tökéletesen felvette a tempót. A keret szűkítése még nagyon messze van, addig sok válogatott edzés, klub mérkőzések és egy külföldi torna is vár még a játékosokra, de amennyiben a sérülés elkerülni a fiatal szegedi tehetséget, akkor nagyon nagy eséllyel részt vehet játékos pályafutásának eddigi csúcsát jelentő olimpiai kvalifikációs tornán.

2018-ban sikerült a Fit World Sportegyesületnek megegyezni Szabó Istvánnal az átigazolásról és ez a döntés tökéletesnek bizonyult.
A fiatal, rendkívül tehetséges játékos stabilizálta helyét a felnőtt XV válogatottban, amely elsődleges cél volt az átigazolás kapcsán és február 3-án felkerült a hab a tortára. Szabó István meghívót kapott Richard Williams szövetségi kapitánytól a bő keretbe az olimpia szakág felkészülésére.
Mint azt Kálmán Benedekkel kapcsolatban is megírtuk, rendkívül izgalmas, hatalmas lehetőségekkel teli év elé néz a felnőtt férfi 7’s válogatott. Már a bő keretbe kerülés is komoly eredmény, de később az 5 fős utazó keretbe már valóban csak a legjobbak fognak maradni. Szabó István, - vagy ahogy mindenki ismeri a magyar rögbiben - Pistike nem csak a magyar játékosokkal, de a jelenleg külföldön játszó játékosokkal is versenyez a címeres mezért.
A felkészülés elkezdődött, az edzések jó hangulatúak, de érződik a játékosokon, hogy idén minden keretszűkítés sokkal fájdalmasabb lesz mint korábban bármikor.
A szegedi klub igyekszik mindenben támogatni játékosát és bízik abban, hogy akár két játékossal is részt vehet ebben a rendkívül izgalmas szezonban.

A Csapat minden tagja és vezetősége sok sikert kíván a fiúknak és a Nemzeti Válogatottnak!

2019-02-05 08:50:00


Hozzászólások: