Timisoara RC Junior vs. Hungarian Junior Rugby


A hétvégén befejezõdött a Magyar U18-as Rögbi válogatott felkészülése a 2014-04-08 és 04-12 között Eszetergomban megrendezésre kerülõ C-csoportos Európa Bajnokságra. A felksézülés utolsó és bizton állíthatjuk legnehezebb állomása a Temesvár RC junior cspata ellen játszott teszt mérkõzés volt Temesváron.
A csapat nagyon egységesen és motiváltan érkezett, hiszen a buszon mindenki átvehette a válogatott melegítõt és pólót. Az idõjárás nem volt túl kegyes, hiszen erõs hideg szél fújt és az esõ is szemerkélt.
A mérkõzés ugyanúgy kezdõdött mint két héttel ezelõtt ami azért nagyon nagy örörm mert ez azt jelenti, hogy Báló Norbert egy lendületes támadás után olyan tisztán érkezett a célterületre, hogy még arra is volt ideje és lehetõsége, hogy a labdát közel vigye a kapuhoz megkönnyítve ezzel a rugó játékos dolgát és 0-7 volt az eredmény. A mérkõzés ezt követõen nagyon nagy iramban és nagyon kemény védekezéssel zajlott. Erre a leginkább jellemzõ adat, hogy az elsõ félidõ eredménye ami két tolodási hiba következtében kapott két cél és egy jutalom rúgás után 12-7 maradt a végeredmény is.
A második flidõ 0-0 volt ami még felnõtt nemzetközi szinten is kiemelkedõ hiszen mindkét csapat heróikus védekezést mutatott be.
Jellemzi a játékos keretek erõsségét, hogy még a csere játékosok is meg tudták õrízni ezt az eredményt mivel sajnos több, reméljük nem túl komoly sérülés is cserére kényszerítette az edzõket.


A szegedi játékosok mind a négyen a kezdõ csapatban kaptak helyet és Petrov az egész mérkõzést a pályán töltötte annyira meghatározó volt a játéka és olyan kiemelkedõ fizikai állapotban volt. A stáb a mérkõzést követõen kihirdette az Európa Bajnokságra edzõtáborba vonuló 24 fõs keretet amelyben továbbra is alap embernek számít Báló Norbert, Kálmán Benedek, Kovács Márk Manó és Petrov Ábel is.

0000-00-00 00:00:00


Hozzászólások: