Hungarosun Gorillák Rugby Club - Kecskeméti Atlétikai és Rugby Club junior bajnoki mérkõzés


Elrajtolt a GDF SUEZ Magyar Junior Rögbi Bajnokság tavaszi szezonja. A hazai csapat nagyon tudatosan készült a bajnoki rajtra hiszen rendkívül sok õszrõl halasztott mérkõzés is vár rájuk vagyis igen hosszú lesz a menetelés a tavaszi szezonban. A csapat szinte valamennyi tagja rendelkezésére állt az új feladatkörben, junior edzõként bemutatkozó Debreczeny Dénes edzõnek.
A csapat nagyon szervezetten játszott szinte tökéletesen sikerült a sávos támadásokat végrehajtani és a védekezés is megbízhatónak tûnt. Kálmán Benedek csapatkapitány tökéletes taktikai fegyelmet tartott a pályán és a 10-es poszttal is megbírkózott.
Báló sziporkázott szinte tarthatalan volt a kecskeméti védõk számára így egymaga célbónuszt szerzett a csapatnak. Kovács Mano a tõle elvárható módon uralta a tolongás támadásokat helyenként 10-15 métert beszakítva a védõvonal mögé.
Petrov tökéletesen megoldotta zárt tolongásokat és bedobásokat, mindkét rögzített szituációban fölé tudtak a hazaiak kerekedni a vendégeknek.
A mérkõzés leginkább jövõbe mutató teljesítménye azonban mégsem a fent említett U18-as válogatott játékosoké volt, hanem B. Varga Vencel, Császár Attila és Nedeljkovics Dániel tolongás munkája volt az ami tökéletes lehetõséget biztosított a lendületes 3/4 támadásokhoz. Bata Bence nagyon szépen mozgatta a hátsó hármas alakzatot és a rúgott labdák visszahordása is magabiztos és meggyõzõ volt. Ki kell azonban emelni, hogy a csereként full back poszton bemutatkozó Gyukics Norbert aki még kadet korú hiszen 1998-as születésû 4 ponttal jegyezte a mai mérkõzést két tökéletes jutalom rúgás értékesítésével.
A junior bajnokság a következõ két hétben a válogatott szereplésre koncentrál hiszen 2014-04-08 és 12 között C-csoportos EB-n vesz részt az U18-as korosztály.

Jegyzőkönyv:

2014-03-29 20:37:52


Hozzászólások: