Összefoglaló: FWSE HungaroSun Gorillák RC vs. KBRK Beograd


Továbbra is tart a Gorillák lendülete amit mindennél jobban mutat, hogy a 2014/2015 évi bajnokság õszi fordulói közé beiktatott nemzetközi teszt mérkõzésen 34-12 re nyerni tudtak a KBRK Beograd csapata ellen.
A mérkõzést úgy kezdte a hazai csapat ahogy az a nagykönyvben meg van írva. A kezdõ rúgás után nyílt tolongás alakult ki amelyben a vendég csapat szabálytalankodott és a mérkõzés elsõ percében kedvezõ helyrõl büntetõt ítéltek a hazaiak javára. Györgyey A. jelezte, hogy rárúgja és már az elsõ percben 3:0. Ez a gyors pontszerzés megzavarta az ellenfelet és lendületbe hozta a Gorillákat akik egy nagyon lendületes támadást követõen Farkas M. kezében juttatták a célterületre a labdát a mérkõzés 5. percében. Györgyey továbbra is hibátlanul rúgot így 10:0.
A mérkõzés ezt követõen kiegyensúlyozottabbá vált váltakozva folytak a támadások azonban jobbára az ellenfél térfelén. Kovács H. egy nagyon szép támadás figurában áttört hatalmasat ütközve az ellenfél legjobbjának tartott 8-as játékossal azonban sajnos mind a ketten a földön maradtak. Szerencsére nem történt komolyabb baj de mind a ketten a kispadról nézték tovább a mérkõzést. A második félidõ egyértelmû szegedi fölényt hozott a cserék folyamatosan lendületben tartották a Gorillákat. A sérülésbõl visszatért Kálmán B. még szezon eleji formában irányított azonban egy elfutását követõen az utolsó védõ csak szabálytalanul tudta megállítani. A játékvezetõ csak a teszt mérkõzés nagyon jó hangulata miatt nem nyúlt a zsebébe. Báló N. is pályára lépett és bizonyította túl van a boka sérülésen és 50 méteres futással szerzett cél. A mérkõzés kiemelkedõ játékosa ismét Kómár T. volt azonban ezen a mérkõzésen a tolongás valamenyi játékosa erõn felül teljesített. Prágai A. egyértelmûen sziporkázott célt szerzett célpaszt adott és Szabó T. és Biczók A. együttes játéka lehetõvé tette, hogy a bedobásokat is uralja a szegedi óriás. Márki R. fegyelmezett és rendkívül motivált játéka ismét magára vonta a szurkolók tekintetét 8-as indulásai, védekezése, büntetõbõl történõ gyors indulásos célja igazi klasszis játék volt. A hazai csapat remekül játszott a gyönyörû idõben meghálálva a szép számú szurkoló biztatását. A mérkõzést követõ harmadik félidõ is hibátlanul sikerült a belgrádi csapat nagyon nagyon kellemes vendégként mutatkozott be. A kölcsönös ajándékozásokat követõen a Hungi Sörözõ által támogatott közös "beszélgetés" nagyon sok kellemes pillanatot eredményezett.

2014-10-13 18:22:26


Hozzászólások: