Összefoglaló: Szeged - Vojvodina


Tovább folytatódik a Gorillák déli menetelése. A hétvégén gyönyörû idõben szép számú és lelkes hazai közönség elõtt egy újabb déli skalpot gyûjtöttek be. Ezúttal a Gorillák asztalára bárány sült került mivel 42-22 arányban legyõzték a Vojvodinai Kosokat.

A szerb csapat elszántságát mi sem jelzi jobban, hogy Szerb zászlókkal és egy hatalmas csapat molinóval érkeztek. A bemelegítés alatt látszott, hogy gyõzni jöttek nagyon koncentráltan és szervezetten mozogtak a pályán.

A hazai csapat azonban ismét megmutatta szurkolóinak, hogy a fiatal csapat kezd alakot ölteni és egyre inkább össze kell magát szedni magát bármelyik csapatnak amelyik nyerni akar a Tisza partján. A mérkõzés úgy kezdõdött mint a múlt héten az elsõ percben büntetõ kaptak a hazaiak Györgyey rárúgta azonban sajnos célt tévesztett. A rúgó játékos nagyon felemás napot produkált mivel 2 büntetõt hibázott míg 6 jutalomrúgást értékesített így 12 pontot szerzett. A már már megszokott forgatókönyv azonban gurult tovább és az 5. perceben jött az elsõ Gorilla cél az ifjú Kovács Manó gyötörte a labdát a vonal mögé egy tolongás akció végén. A két hazai csapatrész egyensúlyát jelzi, hogy a 20. percben Kiyoura Hiroyasu szélen robogott a célterületre míg a 35 percben az ismét fantasztikus formában játszó Márki Roland érkezett a vonal mögé. A félidõ 21-10 hiszen egy abszolut elkerülhetõ cél és egy büntetõ rúgás révén versenyben maradtak a Kosok.

A második félidõben hála annak, hogy a szegedi kispad igazi támogatást friss erõt tud adni a kezdõ csapatnak semit nem változott a játék képe.
A 4. percben Fábián Gábor a 20. percben Kómár Tamás a 37. percben Mohai Sándor gyakorolt nyomást a labdára a célvonal mögött. Az ellenfél sem adta fel ebben a játékrészben két védekezési rövidzárlatot torolt meg céllal ezzel kialakult a végeredmény 42-22 a Gorillák javára.

Több játékost is ki kell emelni ezen a mérkõzésen. Hardi Tamás csereként beállva olyan motivált játékot mutatott, hogy nehéz lesz kihagyni a kezdõbõl a jövõben. A szegedi óriás Prágai András a Biczók Attilától a második félidõre átvett csapatkapitányi karszallagtól erõre kapva kiemelkedõt nyújtott. Mohai Sándor hosszú kihagyást követõen tökéletesen megtalálta az összhangot a fiatal centerekkel és full back-bõl érkezve többször volt veszélyes. Kálmán Benedek irányítóként tökéletesen játszott Szélpál Tamás igazi klasszis tolongás irányító játékot mutatott.
A felsorolás azonban akkor válik teljessé, ha megemlítjük az elsõ alkalommal pályára lépõ Kómár Zsoltot aki pillérként állt be és bár a nyílt játékban még vannak kissebb helyezkedési problémák a szerb elsõ sor egy jó idõre megjegyzi, hogy hogyan kell hátra tolatni hiszen az idõsebb Kómár fivér teljesen lebontotta õket.

2014-10-20 23:30:22


Hozzászólások: