Kecskemét Hírös Kupa 7's


2014-11-16

Tovább tart a Fit World SE Gorillák RC junior csapatának veretlensége a 7's sorozatban.

A hétvégén Kecskemét adott otthont a 2014/2015 évi 7's bajnokság elsõ fordulójának ami az eddig legnagyobb rendezvénye volt a magyar 7's rögbinek 23 csapattal több mint 200 sportolóval három korosztályban.

Az U16 csapatok közül a kis Gorillák IV. helyen végeztek amely egy nagyon tisztes helytállás hiszen a csapatban többen is 2001-es születésûek vagyis csak jövõre lesznek kadet korcsoportúak. A csapat nagyon bátor és helyenként szervezett játékot mutatott ezért kijelenthetjük, hogy kialakult a csapat magja amely köré már könnyebb lesz sikeres csapatot építeni.

Az U19 csapatunk 2014. évben nem talált legyõzõre és a siker sorozat folytatódott ezen a tornán is. A csoport mérkõzések során legyõztük az Esztergom és a Százhalombatta csapatát majd a döntõben a hazai csapat következett. A csapat mérlege három mérkõzésbõl három gyõzelem. A csapatot egyértelmûen Báló N. vitte a hátán sokszor szó szerint amely kiemelkedõ teljesítmény mellé mindig a legjobbkor társult Kálmán B. vagy Kovács M. M. egy egy klasszis villanása. A csapat többi tagja is nagyon stabilan játszott megérdemelten nyerték ezt a tornát is amely zsinórban az ötödik volt ebben az évben.

A felnõtt csapatunk VII. helyen végzett két gyõztes és két vesztes mérkõzéssel amelynek értékét növeli, hogy az elsõ vereséget a tornán még csak célt sem kapó egyértelmûen a mezõny fölé emelkedõ KARC-tól szenvedte el és ezzel az alsó ágra került. Az eredmény kozmetikázása is elmaradt sajnos a Székesfehérvár ellen nem sikerült lendületbe jönni és így a második vereség is becsúszott. A felnõtt csapat helyezése reális hiszen egy formálódó 7's csapatról beszélünk amely fõ célként a november hónap minõségi rögbivel való megtöltését tûzte ki célul.

A torna igazi színfoltja volt a XI. helyen végzett SZTE EHÖK SE csapata amelyben csak orvostan hallgatók kaptak helyet. Nagyon szépen helyt áltak minden mérkõzésükön látszott, hogy komolyan veszik az egyetemi bajnokságra való felkészülést és az is, hogy annak színvonala egynlõre sajnos még eltér a magyar bajnokság színvonalától, de ez az az út amelyen haladni kell tovább.

2014-11-23 23:00:31


Hozzászólások: