Március 15. Magyar Utánpótlás Kupa


2014-03-14 Székesfehérvár

"Tisztelet a Bátraknak!" szlogennel vezették fel a 2015. évi központi állami ünnepségeket szerte az országban és ezzel teljesen összhangban rendezte meg immár 25. alkalommal a Székesfehérvári Rugby Club a Magyar Utánpótlás Kupát.
A Fit World SE HungaroSun Gorillák RC ezen a hétvégén erõit megosztav igyekezett a rögbis eseményeken bizonyítani hogy jól sikerült a téli felkészülés készen áll az idei megmérettetésekre. Székesfehérvárra az U19 csapat utazott és bár a MUK alapvetõen 7's rögbi szabályai szerint zajlott a szegedi klub kérésének eleget tettek a házigazdák és biztosították a lehetõséget a torna zárásaként amolyan csúcs mérkõzésként egy XV. rögbi mérkõzés lejátszására. A Gorillák csúcsformában érkeztek és Kovács Márk Manó a XV. csapat kapitánya nagyon motiváltá tette a csapatot a felkészülés alatt.
Az ellenfél egy Barbarians csapat lett hiszen a tornán más korosztályokkal is nevezett klubok (Székesfehérvár, Százhalombatta Bp. Exiles)csak a legjobb játékosaikat hozták el ebben a korosztályban. A Barbarians csapatok nagy hagyományokkal rendelkeznek a rögbiben így ez egyáltalán nem volt szokatlan megoldás.

A szegedi csapat több új játékosát is kipróbálta a mérkõzésen Evele Martin a bírkózásból érkezett és 190cm/120kg adottságaival nehéz volt nem észre venni az új fiút a Szegedben. Mellette Szeles Richárd akit a labdarúgástól sikerült elcsábítani vonta magára a figyelmet mert ritka, hogy valaki élete elsõ mérkõzésén (9 pontot szerez rúgásból). Az igazi nagy elismerés azonban a két fiatal játékosé Szûcs Ádámé aki 2000-ben született és elsõ junior mérkõzésén céllal mutakozott be (5 pont) valamint Kovács Ároné aki 2002-ben született és a mérkõzés elsõ 15-20 percében hibátlanul játszott irányító poszton. Nagy visszatérõ volt a sérülés és egy kardiológiai probléma miatt sokat kihagyó Kovács Benedek is.
A mérkõzés motorja mégis a szegedi utánpótlás három igazi sztárja Kálmán Benedek aki tarthatatlannak bizonyult az ellenfél számára (29 pont) Báló Norbert (10 pont) és Kovács Márk Mano (10 pont) volt akik olyan tartást és önbizalmat adtak a csapatnak amely mellett valóban önfeledten és nyomás nélkül lehetett rögbizni. Ilyen támogatás mellett könnyebben hozta élete talán legjobb formáját Pap Gábor aki tökéletesen védekezett és (10 pont) szerzett valamint Petrov Ábel aki lemásolta a 2014. évi Bulgária ellen célját és egy bedobás után bevágódott a célterületre. A szerzett pontokat Ábrahám Tamás (2 pont) tette kerekké aki 10-es poszton nagyon biztosan és kreatívan játszott.

A mérkõzés nagy eredménye azonban, hogy a több utánpótlás válogatottat is soraiban tudó Barbarians csapat nem tudott pontot szerezni a Gorillák ellen vagyis már utánpótlás szinten is kezd mûködni a legfontosabb szegedi játék elem a védekezés.

A Fit World SE HungaroSun Gorillák RC veretlenségi sorozata tehát tovább tart hiszen most már a 7's cspat mellett a XV. csapat is begyûjtötte elsõ kupa gyõzelmét
U19 Barbarians - U19 Fit World SE HungaroSun Gorillák SE (0-80)

A szegedi csapat összeállítása:
1. Petrov Ábel 2. B. Varga Vencel 3. Evele Martin 4. Császár Attila 5. Szûcs Ádám 6. Kovács Benedek 7. Pap Gábor 8. Kovács Márk Mano 9. Kovács Áron 10. Kálmán Benedek 11. Dombvári Dániel 12. Báló Norbert 13. Ábrahám Tamás 14. Szeles Richárd 15. Bata Bence
Edzõ: Debreczeny Dénes

2015-03-16 22:01:03


Hozzászólások: